
Dünyada nesli tükenme tehlikesi altında bulunan hayvanların başında gelen, siyah-beyaz kürkleriyle dikkat çeken pandalar günün 14 saatini bambu yemekle geçiriyor.
Çin'le özdeşleşen pandalar kendileri kolay kolay çiftleşmediği için çiftliklerde suni döllenme yoluyla sayıları artırılmaya çalışılıyor.
Pandalar Çinli bir girişimciye dünyanın en pahalı çayını yetiştirme konusunda ilham kaynağı oldu.
Girişimci çayın verimini artırmak için Sichuan bölgesindeki yetiştirme çiftliklerinden topladığı panda gübrelerini kullandı.
Sindirim konusunda da tembellik gösteren pandaların dışkıları toprağı besleyici maddeler içeriyor. Bu gübre çaya kimyasal ve diğer organik gübrelerden çok daha farklı bir tat katıyor.
Söz konusu gübrelerin kullanıldığı ilk ürün hasadı şu sıralarda yapılıyor. İlk sürgünlerden elde edilen yeşil çayın kilosu 64 bin lira.
Fiyatın sonraki sürgünlerde epey düşeceği belirtiliyor. Ancak işin bir de turizm yönü ve getirisi var. Panda çayı olarak tanıtılan çay tarlaları meraklıların akınına uğruyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder